Kje smo


Kje nas najdete?

Naše izdelke zaradi želje po ločitvi prodajnih poti ne prodajamo v trgovskih verigah, ponujamo jih izključno na domačiji in na sejemskih prireditvah.
Če se boste odločili, da nas obiščete sledite skici zemljevida, smo cca. 20 km od Sežane proti Novi Gorici. S ceste Sežana-Nova Gorica v Dutovljah zavijemo levo, v Krajni vasi naravnost proti Gorjanskemu, naprej od Pliskovice.

 

 

Zemljevid - Veliki Dol - Veliki Dol 19

Iz Italije na Veliki Dol - zemljevid

 

Znamenitosti: Baročna cerkev sv. Jakoba iz leta 1700, vaška Štirna in ostanki železnice iz 1. svetovne vojne. Na začetku vasi s pliskovške strani stoji obnovljen pil iz l. 1936. Sredi vasi je baročna cerkev sv. Jakoba iz l. 1700, zvonik in ura na njem pa je dograjen kasneje. Slike na oltarjih je naslikal Strnad iz Komna. V vasi je ohranjena lepa spahnjenca, krita s skrlami(Shote). Na kržadi (op.večji vaški trg) je vaška štirna, spomenik in igrišče za odbojko; za prvi maj pa tam postavijo mlaj in zakurijo kres. Dolci so znani po nekdanji kleklarski šoli, pa tudi po tem, da so prvi izdelovali apno. V bližini so vidni ostanki Feldbahna (železnice), zgrajene v času Avstro-ogrske za potrebe 1.sv.vojne.


Predstavitev
Ponudba
Vale
Kje smoZa več fotografij poglej na facebook na naš odprt profil oz vprašaj za katalog na
igor_zivec@siol.net


Kmetija Živec
Veliki dol 19, 6221 Dutovlje,
tel: 041 429 670
igor_zivec@siol.net
www.zivec.eu